lördag 14 augusti 2010

Thailändska pannkakor (Roti)

Ingredienser
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 stort ägg
- 1/4 tsk salt
- 1/2 dl kallt vatten
- 1 msk smör

Steg för steg
- Gör en hög av mjölet på ett bakbord
- Gör ett hål i mjölet och lägg där i ägg, smält smör, vatten och salt.
- Använd händerna och knåda till en mjuk deg.
- Dela degen i fyra delar.
- Pensla på lite olja på ytan och låt degen sen ligga och dra sig i några timmar.
- Ta lite olja på fingrarna och börja arbeta ut degen.
- Degen ska bli så tunn att den nästan går sönder.
- Lägg i olja i en teflonpanna och stek på mediumvärme.
- Stek tills den blir gyllengul på en sidan och vänd sedan.
- Skiva över banan och vik sedan ihop som ett kuvert.
- Stek lite till så att den får en jämn och fin färg.
- Lägg upp på tallrik och bred på lite nutella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar